Gepubliceerde artikelen


Gebruik Eurohal voor noodopvang asielzoeker - juli 8, 2022.

Gebruik Eurohal voor noodopvang asielzoekers.

De opvang van asielzoekers staat nog steeds onder druk. Er zijn vaak te weinig bedden in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Bijna dagelijks worden mensen voor een nacht opgevangen op verschillende plekken in Nederland. Dit gebeurt in evenementenhallen of sporthallen. De Eurohal bij Motel Groningen Zuidbroek A7 is zo’n plek. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft al een aantal keren toestemming gegeven voor noodopvang. Zo was er een fatsoenlijke slaapplek voor asielzoekers.

 

De druk op Ter Apel blijft te groot. De vraag naar noodopvang in de Eurohal blijft voorlopig. Er is daarom een overeenkomst gesloten tussen de gemeente, de veiligheidsregio Groningen, COA en Motel Groningen Zuidbroek A7. In deze overeenkomst staat dat er maximaal twee keer in de week 100 asielzoekers in de Eurohal kunnen slapen. Zij kunnen dan van negen uur in de avond tot negen uur de volgende ochtend in de Eurohal blijven. Er is dan een locatiemanager van COA aanwezig en ook is er beveiliging.

 

Als u vragen heeft over deze noodopvang kunt u contact opnemen met Nelleke Mulder van de gemeente Midden-Groningen, tel. 0598 - 37 37 37.

Dit bericht werd geplaatst op juli 8, 2022.