Gepubliceerde artikelen

Dorpsraad Zuidbroek zoekt jou! 

We zijn per direct op zoek naar actieve inwoners van Zuidbroek die bereid zijn om een aantal uren per maand (ca 5-10 uur) hun kennis en relevant netwerk in te zetten. Wij zoeken inwonerdie mede verantwoordelijk wil zijn voor het bevorderen van de leefbaarheid en de ontwikkeling van Zuidbroek. 

 

Dorpsraad Zuidbroek houdt zich bezig met onderwerpen die de gehele gemeenschap van Zuidbroek raken en bezighouden. Denk hierbij aan "Milieu & Energie", "Groen openbare ruimte", "Wonen, winkels & voorzieningen", "Veiligheid", "Toerisme" en "Communicatie".

 

Dorpsraad Zuidbroek is van mening dat de ontwikkeling van Zuidbroek alle aandacht verdient. Zuidbroek heeft de potentie om de komende jaren nog meer sociaal en economisch draagvlak te creëren voor haar inwoners en de gemeente. 
Onze rol als Dorpsraad Zuidbroek is er voor te zorgen dat deze ontwikkeling op een sociaal verantwoorde, duurzame en coöperatieve wijze tot stand komt. 

 

Herken jij je in bovenstaand profiel en wil jij graag bijdragen aan de toekomst van Zuidbroek? 

Stuur dan voor 1 augustus een mail naar info@dorpsraadzuidbroek.com waarin je jezelf kort introduceert en op welke manier jij de Dorpsraad wenst te ondersteunen. 

Ons streven is om uiterlijk 15 augustus de geschikte kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. 

 

Meer informatie kunt u vinden op onze websitewww.dorpsraadzuidbroek.com

 

Dorpsraad Zuidbroek is er voor alle Zuidbroeksters

 

Met hartelijke groet,

 

Namens het Dagelijks Bestuur Dorpsraad Zuidbroek

K. de Vries 

Voorzitter

 

Dit bericht werd geplaatst op juli 5, 2022.

 

Lintjesactie 2021

Tussen Sinterklaas en Oud en Nieuw heeft de Dorpsraad op alle adressen in Zuidbroek een envelop met “het lintje” bezorgd. Als Dorpsraad vroegen wij u een boodschap, wens of idee op het lintje te schrijven. U kon het lintje ophangen in één van de kerstbomen op het plein  “Aant Woater”. Ruim tien procent van alle adressen heeft gereageerd. Wij zijn heel blij met het resultaat! 


Wat stond er op de lintjes?
Wij bekeken de lintjes en maakten een top drie van de meest genoemde onderwerpen

Op plaats 1:  Veiligheid
Er werden veel verschillende ideeën over veiligheid in het dorp gedeeld. Zoals beperking van de snelheid in het dorp door het invoeren van een 30-km zone. Andere ideeën waren: eenrichtingsverkeer, onderhoud van het trottoir zodat voetgangers veilig kunnen lopen en goede straatverlichting. 

Op plaats 2: Groenonderhoud
De wens voor meer groen in het dorp werd gedeeld. Daarnaast ook de wens om de huidige groenstroken, vijvers, havengebied, perken en pleinen beter te onderhouden. 

Op plaats 3: Wonen
De wens voor meer bouwkavels en woningen voor starters en senioren in het dorp.

Voor bovenstaande en alle andere reacties bijzonder dank inwoners van Zuidbroek!
Wat gaan wij als Dorpsraad doen met deze reacties?
Wij gaan in overleg met de gebiedsregiseur en de verantwoordelijke wethouder.
Herkennen en erkennen zij de opmerkingen? Zo ja; wat gaan we er aan doen?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd onze website en Facebookpagina dan in de gaten. Hierop plaatsen wij updates van de ontwikkelingen. 

Met hartelijke groet,

Kees de Vries
Voorzitter Dorpsraad Zuidbroek

 

Dit bericht werd geplaatst op januari 14, 2022.

 

Nieuwjaarswens

DELTA Fiber Netwerk – Glasvezel adviseur aan huis

Dorpsraad Zuidbroek doet mee aan de clubactie van Caiway en DELTA:
Iedereen, die zich via de clubactie-link van Caiway of DELTA als klant aanmeldt, ontvangt
€ 25,00 op zijn bankrekening. En de dorpsraad krijgt € 50,00 in de kas!

Per 2023 wordt onze subsidie jammer genoeg door de gemeente gehalveerd.
Hopelijk kunnen we dan mede dankzij u, die via een van de bovenstaande links zich voor glasvezel heeft aangemeld, in de toekomst mooie tradities als pakjesbezorgdag en andere activiteiten in Zuidbroek blijven mede financieren!

Tijdens de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk in Zuidbroek, Noordbroek en Meeden kunt u de komende tijd een adviseur bij je thuis op bezoek krijgen. De adviseur geeft meer uitleg over de glasvezelcampagne en kan op basis van uw huidige situatie en wensen uitleggen wat de voordelen van glasvezel zijn en welk abonnement het beste bij u past.

Als u vragen hebt over glasvezel en graag op afspraak advies wilt krijgen kan dit ook.

De adviseurs houden zich aan de regels van het RIVM en dragen herkenbare kleding met een zichtbare naambadge. Een afspraak inplannen kan via de volgende website: https://www.deltafibernetwerk.nl/adviesgesprek/aan-huis/

Bij interesse in glasvezel van Caiway of DELTA kunt u zich, zoals boven beschreven, uiteraard ook aanmelden via onze clubactie. Dit kan via deze links:

Aanmelden via Caiway: http://aklam.io/lXSQhy
Aanmelden via DELTA: http://aklam.io/mTJEBu

 

Dit bericht werd geplaatst op december 10, 2021.

 

Adventsgroet

Beste Dorpsgenoten,

De leden van de Dorpsraad Zuidbroek helpen deze week Post.NL met het bezorgen van een blanko envelop bij u.

Nou niet denken “staat niets op” en “hup kan wel bij oud papier”, alstublieft niet doen.

De envelop bevat leuke informatie voor u en voor de kerstbomen op het plein aan ‘t Woater.
Nieuwsgierig? Maak de envelop maar snel open en …..We hopen dat zoveel mogelijk dorpsgenoten mee willen doen aan dat wat u aantreft in de envelop!!!

Vriendelijk groet van de Dorpsraad Zuidbroek

 

Dit bericht werd geplaatst op december 7, 2021.

Help het noord-nederlands trein & tram museum door de corona crisis

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op april 16, 2020.

Spoorwegmuseum start inzamelingsactie ‘coronagift’

Door de corona-crisis hebben veel organisaties het zwaar te verduren. Dat geldt zeker voor de culturele sector. En daarmee ook voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.
Doordat het museum al enkele weken haar deuren gesloten moet houden, komen er geen bezoekers. Daarnaast zijn ook alle arrangementen en boekingen geannuleerd. Daarentegen lopen de vaste kosten gewoon door.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een 100% vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, dat bovendien door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling is bestempeld.
Om de financiën gezond te houden heeft het stichtingsbestuur de actie ‘coronagift’ opgezet, waarbij een beroep wordt gedaan op het publiek en toekomstige bezoekers.

Via www.nnttm.nl/coronagift kunnen bedrijven en particulieren een vrijwillige donatie aan het NNTTM doen.
Als tegenprestatie ontvangen de deelnemers toegangskaarten voor het museum.

 

 


Tijdelijke huisvesting Minderjarige asielzoekers in Zuidbroek

De gemeente Midden-Groningen stuurde het volgende bericht:

De opvang van asielzoekers staat onder druk. De toestroom is zo groot dat er in de aanmeldcentra in Budel en Ter Apel niet voldoende bedden beschikbaar zijn. COA is naarstig op zoek naar locaties voor noodopvang. Evenementenhallen of leegstaande kantoorgebouwen zijn niet altijd per direct beschikbaar onder andere vanwege geplande beurzen of verbouw. Hotelkamers zijn per direct beschikbaar en daarom hebben bestuur en directie van COA vorige week besloten hotelkamers te huren voor noodopvang.

Motel Groningen Zuidbroek A7 is een van de locaties voor noodopvang. COA heeft hierover overleg gezocht met de gemeente en afspraken gemaakt met de manager van het motel. Het college heeft ingestemd met tijdelijke huisvesting van maximaal 30 personen. Het hotel stelt 15 kamers beschikbaar voor noodopvang en twee kamers voor de begeleiding. De kamers liggen in een aparte vleugel van het motel, waar ook zaalruimte is voor eten en recreatie. Ontbijt, lunch en diner zijn bij het arrangement inbegrepen. COA vangt in Motel Groningen Zuidbroek A7 minderjarige asielzoekers op. De eerste mensen betrekken 12 oktober hun kamer. De noodopvang betreft de periode 12 oktober tot 15 november.

Als u vragen hebt over deze opvang kunt u contact opnemen met Nelleke Mulder van de gemeente Midden-Groningen, tel. 0598-37 37 37.

 

Dit bericht werd geplaatst op november 19, 2021.