Gepubliceerde artikelen

Help het noord-nederlands trein & tram museum door de corona crisis

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op april 16, 2020.

Spoorwegmuseum start inzamelingsactie ‘coronagift’

Door de corona-crisis hebben veel organisaties het zwaar te verduren. Dat geldt zeker voor de culturele sector. En daarmee ook voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek.
Doordat het museum al enkele weken haar deuren gesloten moet houden, komen er geen bezoekers. Daarnaast zijn ook alle arrangementen en boekingen geannuleerd. Daarentegen lopen de vaste kosten gewoon door.
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een 100% vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, dat bovendien door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling is bestempeld.
Om de financiën gezond te houden heeft het stichtingsbestuur de actie ‘coronagift’ opgezet, waarbij een beroep wordt gedaan op het publiek en toekomstige bezoekers.

Via www.nnttm.nl/coronagift kunnen bedrijven en particulieren een vrijwillige donatie aan het NNTTM doen.
Als tegenprestatie ontvangen de deelnemers toegangskaarten voor het museum.

Tijdelijke huisvesting Minderjarige asielzoekers in Zuidbroek

De gemeente Midden-Groningen stuurde het volgende bericht:

De opvang van asielzoekers staat onder druk. De toestroom is zo groot dat er in de aanmeldcentra in Budel en Ter Apel niet voldoende bedden beschikbaar zijn. COA is naarstig op zoek naar locaties voor noodopvang. Evenementenhallen of leegstaande kantoorgebouwen zijn niet altijd per direct beschikbaar onder andere vanwege geplande beurzen of verbouw. Hotelkamers zijn per direct beschikbaar en daarom hebben bestuur en directie van COA vorige week besloten hotelkamers te huren voor noodopvang.

Motel Groningen Zuidbroek A7 is een van de locaties voor noodopvang. COA heeft hierover overleg gezocht met de gemeente en afspraken gemaakt met de manager van het motel. Het college heeft ingestemd met tijdelijke huisvesting van maximaal 30 personen. Het hotel stelt 15 kamers beschikbaar voor noodopvang en twee kamers voor de begeleiding. De kamers liggen in een aparte vleugel van het motel, waar ook zaalruimte is voor eten en recreatie. Ontbijt, lunch en diner zijn bij het arrangement inbegrepen. COA vangt in Motel Groningen Zuidbroek A7 minderjarige asielzoekers op. De eerste mensen betrekken 12 oktober hun kamer. De noodopvang betreft de periode 12 oktober tot 15 november.

Als u vragen hebt over deze opvang kunt u contact opnemen met Nelleke Mulder van de gemeente Midden-Groningen, tel. 0598-37 37 37.

Dit bericht werd geplaatst op november 19, 2021.