Werkzaamheden glasvezel Zuidbroek

Van 9 januari t/m 3 maart worden werkzaamheden voor glasvezel uitgevoerd in Zuidbroek. Het gaat om het gebied ten noorden van het Winschoterdiep en ten westen van de Kerkstraat. Bij afsluitingen wordt het verkeer omgeleid. Hulpdiensten kunnen bij alle woningen komen.

 

Dit bericht werd geplaatst op januari 2, 2023

 

Reactie Dorpsraad Zuidbroek tijdelijk opvang Eurohal.

Op 16 september bracht de gemeente Midden-Groningen en het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) naar buiten dat in ons dorp Zuidbroek maximaal 500 asielzoekers opgevangen zouden worden in de Eurohal voor de duur van 6 maanden tot maximaal 1 jaar.

 

Als onafhankelijk orgaan Dorpsraad Zuidbroek is het onze taak om u, de inwoner van Zuidbroek, juist en volledig te informeren. Daarnaast willen wij graag u vertegenwoordigen richting de gemeente en het COA.

 

Daarom is dorpsraad Zuidbroek reeds in overleg met de gemeente Midden-Groningen omtrent de opvang in de Eurohal. Om hieraan goed invulling te kunnen geven hebben wij ook u nodig! Mocht u vragen hebben of andere informatie met ons willen delen neem dan gerust contact op met de dorpsraad Zuidbroek via info@dorpsraadzuidbroek.com. Wij zullen deze informatie bundelen en delen met de Gemeente Midden-Groningen.

 

Kees de Vries

Voorzitter

 

Dit bericht werd geplaatst op september 24, 2022

 


Dorpsraad zuidbroek; een nieuw gezicht

Welkom op de vernieuwde site van Dorpsraad Zuidbroek! Dezelfde Dorpsraad alleen dan in een nieuw jasje. Hier zullen we u op de hoogte houden van het nieuws en activiteiten rondom ons mooie dorp. Volg ons ook op het facebookaccount van Dorpsraad Zuidbroek.

Heeft u zelf leuke bijdrage of wilt u activiteiten doorgeven laat dit dan weten via info@dorpsraadzuidbroek.com


Gebruik Eurohal voor noodopvang asielzoekers.

De opvang van asielzoekers staat nog steeds onder druk. Er zijn vaak te weinig bedden in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Bijna dagelijks worden mensen voor een nacht opgevangen op verschillende plekken in Nederland. Dit gebeurt in evenementenhallen of sporthallen. De Eurohal bij Motel Groningen Zuidbroek A7 is zo’n plek. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft al een aantal keren toestemming gegeven voor noodopvang. Zo was er een fatsoenlijke slaapplek voor asielzoekers.

 

De druk op Ter Apel blijft te groot. De vraag naar noodopvang in de Eurohal blijft voorlopig. Er is daarom een overeenkomst gesloten tussen de gemeente, de veiligheidsregio Groningen, COA en Motel Groningen Zuidbroek A7. In deze overeenkomst staat dat er maximaal twee keer in de week 100 asielzoekers in de Eurohal kunnen slapen. Zij kunnen dan van negen uur in de avond tot negen uur de volgende ochtend in de Eurohal blijven. Er is dan een locatiemanager van COA aanwezig en ook is er beveiliging.

 

Als u vragen heeft over deze noodopvang kunt u contact opnemen met Nelleke Mulder van de gemeente Midden-Groningen, tel. 0598 - 37 37 37.

Dit bericht werd geplaatst op juli 8, 2022.

 


Agenda 2023

25 januari

Vergadering dorpsraad Locatie Trein Tram museum

 

30 januari 17:30/19:00

Spreekuur AZC

Dorpscentum De Broeckhof

 

7 t/m 10 september

Feestweek Zuidbroek

 

volledige agenda

Activiteiten